moczenie stop w soli kuchennej

pedicure

Domowy pedicure - krok po kroku

Domowy pedicure - krok po kroku

Wiosną i latem chętnie odsłaniamy stopy. Aby były naszą ozdobą, powinny być zadbane: gładkie, nawilżone, ze starannie przyciętymi i opiłowanymi paznokciami. Pedicure możemy zrobić same w domu. Będzie chwilą przyjemności i relaksu. Sekrety domowego zabiegu zdradza Instruktor Stylizacji Paznokci Melkior Professional - Magdalena Rosińska.

Domowy pedicure krok po kroku

Chcesz wykonać perfekcyjny pedicure w domu bez wychodzenia do kosmetyczki? To możliwe. Zobacz poradnik stworzony przez Instruktorkę Stylizacji Paznokci Melkior Professional - Magdalenę Rosińską.

Pieczone warzywa - rozgrzewające, zimowe przekąski

Wypróbuj nasze lekkie zimowe przekąski. Pieczone warzywa są świetne także jako dodatek do dań głównych

Gruszki dla początkujących i zakochanych

Gruszki dla początkujących i zakochanych

mąkę z cukrem, proszkiem do pieczenia i solą. Jajko ucieramy ze szklanką piwa, wlewamy do mąki i mieszamy. Rozgrzewamy olej w rondlu - powinien być gorący, ale nie może dymić (ok. 180°C, jeśli mamy termometr kuchenny). Cząstki gruszek zanurzamy w cieście i smażymy partiami - wystarczy po 2

7 deserów ze śliwkami do zrobienia w tym tygodniu

7 deserów ze śliwkami do zrobienia w tym tygodniu

tworzymy ponad ciastem namiot i pieczemy jeszcze godzinę, aż w nacięciach pojawią się gęste bąble. Ciasto schładzamy w otwartym piekarniku. Drożdżowy spód: 200 ml mleka 60 g cukru 450 g mąki + trochę do oprószenia stolnicy szczypta soli 20 g świeżych drożdży 2  jajka 50 g

Profesjonalny pedikiur w domu - to nie takie trudne

Wymocz stopy Napełnij miskę ciepłą wodą. Wsyp garść soli kąpielowej lub wlej antybakteryjny olejek albo rozpuść musującą, odświeżającą tabletkę. Mocz stopy przez 15 minut. Jeśli często miewasz zmęczone nogi, zainwestuj w urządzenie do wodnego masażu stóp. Usuń szorstki naskórek Zrogowaciałą skórę

Robert Trzópek i restauracja Tamka 43 zapraszają na jesienny obiad

Robert Trzópek i restauracja Tamka 43 zapraszają na jesienny obiad

Marynujemy łososia: cały filet nacieramy mieszaniną cukru, soli i skórki z cytryny. Odstawiamy na godzinę, spłukujemy zimną wodą (jak najkrócej, nie moczymy ryby). Kroimy na 4 porcje. Marynujemy ogórka: obieramy go (skórki pozostawiamy do przyrządzenia jogurtu), kroimy w grube plastry, posypujemy solą i

Święta na słodko

Święta na słodko

wanilinowego, - masło do wysmarowania formy.Masło pokrój na kawałki, ułóż na mące wymieszanej z cukrem pudrem i szczyptą soli. Posiekaj masło nożem, dodaj żółtka. Rozetrzyj ciasto palcami, szybko zagnieć i uformuj kulę. Podziel ją na dwie części, każdą owiń folią spożywczą i włóż do lodówki na pół godziny. Po

Problem: suche i pękające pięty

Problem: suche i pękające pięty

. Skutecznym zabiegiem zmiękczającym twardą skórę jest moczenie stóp w ciepłej wodzie z dodatkiem soli kuchennej (można też dodać odrobinę mydła i łyżkę oliwy). Kąpiel powinna trwać około 20 minut. Następnie należy usunąć zrogowaciały naskórek za pomocą specjalnej tarki lub pumeksu. Na korzyść tarki przemawia

Trzymaj w ryzach swoje ciśnienie

Trzymaj w ryzach swoje ciśnienie

. Chlorek sodu, czyli sól kuchenna spożywana w nadmiarze, szkodzi. Sód ma zdolność zatrzymywania wody w organizmie, co sprawia, że objętość krwi krążącej w układzie krwionośnym zwiększa się i ciśnienie rośnie. Zdrowy człowiek nie powinien jeść więcej niż 5-6 g soli (płaska łyżeczka do herbaty) na dobę. Jak

Zrób to sam, czyli 17 domowych recept

Zrób to sam, czyli 17 domowych recept

(możesz dodawać go do zup albo potraw stylizowanych na sposób chiński). 16. Od soli krew lepiej krąży Gorące okłady z soli kuchennej są dobrym sposobem na łagodzenie bólów mięśniowych. 250-300 g soli (jak najgrubszej) rozgrzej w emaliowanym rondlu - powinna być ciepła, ale nie gorąca. Następnie wsyp ją do