krem do tortu marcepanowy

Bożena Sikoń

Jaśnie panie marcepanie. Desery z marcepanem

Jaśnie panie marcepanie. Desery z marcepanem

Karnawał najlepiej rozpocząć spektakularnie i słodko... W krainie słodyczy panuje tylko jeden król balu - marcepan! Wyrafinowany i efektowny, delikatny i skromny. Marcepan często zmienia maski, ale zawsze jest tak samo czarujący. Tak, to odpowiednie towarzystwo na styczniowy bal...

Jaśnie Panie Marcepanie

Karnawał najlepiej rozpocząć spektakularnie i słodko... W krainie słodyczy panuje tylko jeden król balu - marcepan! Wyrafinowany i efektowny, delikatny i skromny. Marcepan często zmienia maski, ale zawsze jest tak samo czarujący. Tak, to odpowiednie towarzystwo na styczniowy bal...

Ciacha na Dzień Kobiet

Ciacha na Dzień Kobiet

gładki krem. Dodajemy do niego gruszki i wykładamy na jeden z orzechowych placków. Ostrożnie przykrywamy drugim plackiem, delikatnie dociskając ciasto do kremu. Wierzch tortu możemy oprószyć cukrem pudrem. Podajemy z syropem gruszkowym w oddzielnej miseczce lub w dzbanku. Mrożony

Spis przepisów miesięcznika KUCHNIA Rok 2012

Spis przepisów miesięcznika KUCHNIA Rok 2012

cytrynowy 4/20Cytrynowo-tymiankowy syrop do ciasta piaskowego 2/30Farsz do kwiatów jadalnych z sera manouri 2/62Krem cytrynowy (do tart, ciastek, tortów) 3/67Krem z białej czekolady i wasabi 4/40Masa cukrowa 4/21Masa marcepanowa 4/21 WYTRAWNEAzjatycki ryż z brokułami 7/57Duszona kapusta włoska i