kapusta biała pasteryzowana

sprawdź też:

biała

8 dań z wiśniami do ugotowania w tym tygodniu

8 dań z wiśniami do ugotowania w tym tygodniu

Jeden z najbardziej uniwersalnych owoców: robimy z niego zupy, wytrawne dania i desery. Korzystajcie póki czas

Zadbaj o zaopatrzenie spiżarni

Kiedyś było tak: pod dom podjeżdżała ciężarówka, kierowca krzyczał KAAAAPUSTA, a moi rodzice kupowali od razu z pięćdziesiąt kilo. Szatkowało się tę kapustę, soliło i ubijało w kamiennych garach. Dziś na szczęście nie musicie już robić przetworów na zimę. Mam jednak nadzieję, że chcecie. Spróbujcie, bo to naprawdę niezła zabawa

Zespół dnia następnego. 22 najlepsze dania na kaca

Jeśli szykujecie się na wielkie karnawałowe świętowanie, przygotujcie się również na jutro. Na ból głowy i inne nieprzyjemne kacowe dolegliwości najlepsze są rzeczy tłuste, kwaśne i rozgrzewające. I nie martwcie się, będzie dobrze!

Przepisy na grzyby

Przepisy na grzyby

winem lub wodą. Sandacza lub suma pokroić na dzwonka, obtoczyć w mące i obsmażyć ze wszystkich stron na rumiano na reszcie masła, po czym przełożyć do rondla z grzybami i dusić jeszcze 15 min na małym ogniu pod przykryciem. Podawać z ziemniakami i surówką z białej kapusty, pomidorów i szczypioru w sosie

Konfit. Rarytas kuchni francuskiej

Konfit. Rarytas kuchni francuskiej

młotkowanego pieprzu 1 łyżeczka suszonego tymianku 2 łyżki soli 1/2 łyżeczki soli peklowej 1/2 łyżeczki cynamonu 1/3 łyżeczki mielonych goździków 2 pokruszone listki laurowe, białe  wino smalec wieprzowy (najlepiej domowy) albo tłuszcz kaczy - do zalania mięsa   Sposób

Gin

Gin

anchois. Nowy, kremowy wymiar uzyskujemy, dodając na końcu kilka łyżek śmietanki. Inny smak pojawi się, gdy bazą prócz pomidorów będzie pieczona papryka bez skórki. Może być zmiksowana lub pokrojona w paski, słodka lub ostra. Szykując sos biały, używam masła, na nim smażę cebulę, tym razem więcej

Sprzątanie organizmu

Sprzątanie organizmu

Alzheimera.Dodatki do żywności. Do konserwowania żywności od wieków używano soli i wędzono produkty. Dzisiaj żywność dodatkowo pasteryzuje się w wysokiej temperaturze, ale też dodaje się substancje hamujące rozwój lub niszczące bakterie, drożdże czy pleśnie. Niestety, gdy jemy dużo dań zawierających barwniki